Flåøya Gjestebrygge

(Posisjon: N62 44.567 N – E8 27.161 E) Sunndal kommune, Sunndalsøra)

 

Om gjestebrygga:  Fasiliteter:
   
Flåøya flytebrygge kom høsten 2011.

 

 

Det er gratis å bruke brygga men vi setter stor pris på eventuelt bidrag til vår Vipps konto: 107332. Alle økonomiske bidrag går til vedlikehold og oppgraderinger av anlegget. 

Gjesteplasser: 60 meter med flytebrygge.

– Bading
– Fisking
– Grilling
– Turer rundt flåøya

Flåøya er en perle av en halvøy som ligger ved Flå i Sunndalsfjorden. Flåøya er i dag regulert til bevaring og friluftsområde og er et populært utfartssted blant kommunens innbyggere. Øya har et interessant kulturlandskap med spor av menneskelig aktivitet fra Steinalderen og fram til i dag.

Gjennom jernalderen var Flå sentralt plassert i Sunndalfjorden, og det er slik mange graver på øya fra folkevandringstiden fram til og med vikingtiden. I flere av dem er de funnet gravgods. Flere av gravene er skiltet med tekst på både tysk og engelsk i tillegg til norsk.

På sørspissen av Flåøya (lengst bort fra molo/overgang til øya, til venstre), er det et fint friluftsområde med sitteplasser og fortøyningsmuligheter for båt.

I dette området ligger også de yngste gravene på øya, fra vikingtiden. På de øverste toppene på øya ligger de eldste gravene på Flåøya med funn fra folkevandringstiden. Her er det også god utsikt utover og innover fjorden.

rkart

For mere informasjon om Sunndal se her: www.sunndal.com